Producenci
Promocje
GOYA Oliwa z oliwek Extra Vergine smak łagodny 250ml - karton
GOYA Oliwa z oliwek Extra Vergine smak łagodny 250ml - karton

99,99 zł

Cena regularna: 106,39 zł

szt.
Basso Oliwa z oliwek extra vergine 250 ml - karton
Basso Oliwa z oliwek extra vergine 250 ml - karton

113,89 zł

Cena regularna: 118,56 zł

szt.
Oliwa eSencial Picual Verde temprano szkło 500 ml - karton
Oliwa eSencial Picual Verde temprano szkło 500 ml - karton

274,99 zł

Cena regularna: 292,46 zł

szt.
Monini Oliwa z oliwek Classico 2L - karton
Monini Oliwa z oliwek Classico 2L - karton

921,99 zł

Cena regularna: 1 001,94 zł

szt.
Gnocchi ze szpinakiem, parmezanem i suszonymi pomidorami z pestkami dyni w oleju OLE! 0
Gnocchi ze szpinakiem, parmezanem i suszonymi pomidorami z pestkami dyni w oleju OLE!

Składniki:

- 1kg ziemniaków,
- ok. 130g mąki (+ do podsypania),
- szczypta soli,
- 1 jajko,
- 2 duże garście liści szpinaku (umytych i osuszonych),
- 1 łyżka sosu sojowego,
- 2 szalotki,
- 2 ząbki czosnku,
- 1 łyżka oleju z suszonych pomidorów + 1 łyżka masła,
- ½ słoiczka suszonych pomidorów z pestkami dyni w oleju OLE!,
- parmezan (ilość wedle uznania),
- 1 łyżeczka listków świeżego tymianku + kilka gałązek do dekoracji.

Gnocchi ze szpinakiem

Ziemniaków nie obieramy, a jedynie dokładnie myjemy i gotujemy (najlepiej dzień wcześniej) w osolonej wodzie. Po ugotowaniu obieramy je i przeciskamy przez praskę lub ugniatamy specjalnym tłuczkiem do ziemniaków. Na drugi dzień lub po ostygnięciu, do ziemniaków dodajemy mąkę, sól i jajko. Ugniatamy kulę.
Myjemy i osuszamy liście szpinaku. Na patelni rozgrzewamy olej i masło. Wrzucamy posiekane szalotki. Dodajemy posiekany lub przeciśnięty przez praskę czosnek. Energicznie mieszamy. Dodajemy liście szpinaku. Chwilę smażymy, uważając aby nie spalić czosnku. Suszone pomidory OLE! kroimy na mniejsze kawałki i dodajemy do szpinaku. Dodajemy tymianek. Doprawiamy solą, pieprzem i sosem sojowym.

Ciasto na gnocchi oprószamy mąką i dzielimy na kilka kawałków. Robimy wałeczki. Ostrym nożem kroimy w poprzek na 1-1, 5 cm kawałki. Widelcem robimy wgłębienia na sos. Gotujemy w osolonej wodzie, aż do czasu wypłynięcia.
Sos na patelni przesuwamy na bok i wlewamy odrobinę masła. Smażymy gnocchi, aż staną się rumiane. Gnocchi łączymy ze szpinakiem.

Gotowe danie obficie posypujemy startym parmezanem.

Suszone pomidory z olejem z pestek dyni


Informacje pobrane ze strony producenta.
Produkty marki OLE w naszej e-Hurtowni dostępne są tutaj: Pomidory suszone OLE!

Komentarze do wpisu (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl