
Czym się charakteryzuje olej z ryżu marki RIZI?
Olej ryżowy ma bardzo wysoką temperaturę dymienia (230'C), co oznacza smażenie bez dymu i pryskania. Ograniczone wnikanie do smażonych potraw czyni ten olej bardziej wydajnym, a smażone potrawy mniej kalorycznymi.
Jak smakują dania przygotowane na tym oleju?
Łagodny smak oleju z ryżu oraz niewielkie wchłanianie przez potrawy pozwala zachować ich naturalny smak.
Jak jest produkowany olej z ryżu?
Olej ryżowy wytłaczany jest z pękniętych łusek ryżu (otrąb ryżowych).
Inne właściwości tego oleju?
Olej ryżowy zawiera kwas oleinowy(38%), linolowy(40%), estry kwasu erukowego, gamma-oryzanol, skwalen, kwas fosforowy, estry wyższych alkoholi i kwasów tłuszczowych, bardzo duże ilości witaminy E i tokotrienoli. Nienasycone kway tłuszczowe - korzystnie wpływają na układ krążenia oraz odporność organizmu. Oryzanol chroni równowagę skóry, przyspiesza podziały komórkowe, powstrzymuje procesy starzenia - jest naturalnym antyoksydantem. Olej ryżowy zalecany jest do pielęgnacji delikatnej cery suchej, naczyniowej i skłonnej do przebarwień, a także do odżywczego masażu ciała. Olej silnie zmiękcza, działa kojąco, przeciwzapalnie i pobudza regenerację naskórka. Jest lekki, doskonale się rozprowadza, bardzo łatwo się wchłania, nie pozostawia tłustego filmu na skórze.
Olej Rizi jest dostępny w naszej Hurtowni pod tym adresem: Olej z ryżu.