Producenci
Promocje
Monari Federzoni Ocet czerwony - 7% 500ml - karton
Monari Federzoni Ocet czerwony - 7% 500ml - karton

67,29 zł

Cena regularna: 71,57 zł

szt.
Oliwa Arbequina - edycja limitowana w pudełku 500 ml - karton
Oliwa Arbequina - edycja limitowana w pudełku 500 ml - karton

586,69 zł

Cena regularna: 624,08 zł

szt.
L'OR Crema Absolu Profond Intensity 7 Kawa ziarnista 500g - karton
L'OR Crema Absolu Profond Intensity 7 Kawa ziarnista 500g - karton

258,69 zł

Cena regularna: 274,96 zł

szt.
More Classic Kawa ziarnista 1kg - karton
More Classic Kawa ziarnista 1kg - karton

468,99 zł

Cena regularna: 498,89 zł

szt.
Łosoś na wigilie i nie tylko! 0
Łosoś na wigilie i nie tylko!


























Łososia myjemy, osuszamy i dzielimy na równe porcje.
Musztardę łączymy z sokiem pomarańczowym, oliwą, miodem, odrobiną tymianku.
Doprawiamy solą i pieprzem.

Rybę wkładamy do marynaty, dokładnie obtaczamy i pozostawiamy na około pół godziny w temperaturze pokojowej. Po tym czasie rybę przekładamy do naczynia żaroodpornego wyłożonego papierem do pieczenia.

Układamy plasterki pomarańczy, gałązki tymianku i całe ząbki czosnku. Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do temperatury 80° C na około godzinę (długość pieczenia zależy od grubości filetu).

Inną opcją jest pieczenie w dwóch fazach: W taki wypadku rozgrzewamy piekarnik do temperatury 180° C, wstawiamy rybę i od razu zmniejszamy temperaturę do wartości 80° C. W takim wypadku czas pieczenia skraca się do 40-45 minut


SKŁADNIKI

- około 360-400 g filetu z łososia bez skóry

- kopiasta łyżka niezbyt ostrej musztardy (może być francuska)

- sok z 1/4 pomarańczy

- 2 łyżki oliwy z oliwek Classico Monini

- 1 łyżeczka miodu pszczelego

- sól morska do smaku

- czerwony lub czarny pieprz

- kilka gałązek świeżego tymianku

2 nieobrane ząbki czosnku

Komentarze do wpisu (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl