94,59 zł
Cena regularna:
100,64 zł
204,93 zł
Cena regularna:
222,75 zł
788,49 zł
Cena regularna:
839,48 zł
210,69 zł
Cena regularna:
223,70 zł
Czaniecki Gwiazdka 250g
Opis
Makaron
Rodzaj: Jajeczny.
Zawartość netto: 250 g.
Kraj pochodzenia/Wyprodukowano: Polska.
Skład: Kaszka pszenna makaronowa, semolina (kaszka z pszenicy durum), jaja 5 sztuk na kilogram mąki, woda.
Makaron Czaniecki 5-jajeczny GWIAZDKA 250g Makarony Czaniecki to najlepszej jakości produkty z błonnikiem, 100% amber durum, z semoliny, kaszy pszennej makaronowej i jaj. Makarony domowe, smaczne doceniane przez wszystkich. Nagrodzone cetyfikatem BRC, wymagania IFS Food spełnione na poziomie wyższym, jak i Global Standart for Food Safety. Makaron Gwiazdka z 5 jajek na 1 kg mąki !!! Makaron w kształcie gwiazdek polecamy specjalnie do zup i sałatek (lekkich jak i z dodatkiem tłustego sosu). Komponuje się wspaniale również ze słodkimi deserami np. z sosem z truskawek. Uwielbiane niezwykłe kształty przypadną do gustu również dzieciom. Ciekawe zastosowanie makron gwiazdka ma również jako przynęta do ryb! Dzięki malutkiej dziurce idealnie wchodzi na haczyk. Makaron jajeczny przygotowujemy w oparciu o tradycyjne receptury – jego smak jest niczym powrót do czasów dzieciństwa. Jednak to dzięki dodatkowi pszenicy durum jest znacznie bardziej wartościowy. Zawiera wiele wartości odżywczych, zawiera m.in. luteinę, witaminy z grupy B, potas, żelazo i kwas foliowy. Ponadto pszenica durum ma niższy indeks glikemiczny, dlatego po ten makaron chętnie sięgają diabetycy oraz osoby prowadzące zdrowy tryb życia. Właściwości: Dodatek jajek i odżywczej pszenicy sprawia, że posiłek z makaronem jajecznym jest niezwykle sycący. Latem można jeść go na zimno z sezonowymi warzywami lub owocami, zaś w chłodniejsze dni polecamy dodatek ciepłych, rozgrzewających sosów i zup. Warto podkreślić, że to właśnie z twardej pszenicy durum powstają włoskie pasty z najwyższej półki. Ta odmiana makaronu wchłania mniej wody, a także posiada większą przyczepność. Koniec z sosem, który uparcie spływa po makaronie!
Sposób przygotowania: Na każde 100g produktu zagotować 2 litry posolonej wody, wrzucić makaron- gotować 9 minut. Następnie makaron przecedzić polewając zimną wodą. Informacja producenta: Produkujemy makaron jajeczny w różnych kształtach – od tradycyjnej krajanki, po muszelki, kokardki, niteczki, łazanki, a nawet makaron w formie ryżu lub gwiazdek. Każdy z nich cechuje się tym samym wybornym smakiem i bursztynową barwą – wybierz ten, na który masz największą ochotę! Nasz makaron jajeczny już po krótkim gotowaniu staje się miękki i sprężysty. Idealnie nadaje się do zup, sosów oraz dań serwowanych na słodko. Taki sam makaron zagniatały nasze babcie!
Przechowywać w suchym miejscu.