159,39 zł
Cena regularna:
169,59 zł
76,79 zł
Cena regularna:
81,74 zł
54,49 zł
Cena regularna:
58,04 zł
533,19 zł
Cena regularna:
567,25 zł
Czaniecki Krajanka 250g
Opis
Makaron
Rodzaj: Nitki.
Zawartość netto: 250 g.
Kraj pochodzenia/Wyprodukowano: Polska.
Skład: Kaszka pszenna makaronowa, semolina (kaszka z pszenicy durum), jaja 5 sztuk na kilogram mąki, woda, przyprawa kurkuma.
Makaron Czaniecki 5-jajeczny Krajanka 250g Makaron jajeczny przygotowujemy w oparciu o tradycyjne receptury – jego smak jest niczym powrót do czasów dzieciństwa. Jednak to dzięki dodatkowi pszenicy durum jest znacznie bardziej wartościowy. Zawiera wiele wartości odżywczych, m.in. luteinę, witaminy z grupy B, potas, żelazo i kwas foliowy. Ponadto pszenica durum ma niższy indeks glikemiczny, dlatego po ten makaron chętnie sięgają diabetycy oraz osoby prowadzące zdrowy tryb życia. Makaron jajeczny z pszenicy durum stanowi połączenie tradycyjnego smaku z racjonalnym odżywianiem. To propozycja dla tych, którzy cenią sobie tradycję, jak i nowoczesność. Dodatek jajek i odżywczej pszenicy sprawia, że posiłek z makaronem jajecznym jest niezwykle sycący. Latem można jeść go na zimno z sezonowymi warzywami lub owocami, zaś w chłodniejsze dni polecamy dodatek ciepłych, rozgrzewających sosów i zup. Warto podkreślić, że to właśnie z twardej pszenicy durum powstają włoskie pasty z najwyższej półki. Ta odmiana makaronu wchłania mniej wody, a także posiada większą przyczepność. Pożegnaj sos, który uparcie spływa po makaronie. Czas gotowania: 6 min Sposób gotowania: na każde 100g produktu zagotować 2 litry osolonej wody, wrzucić makaron - gotować 6 min. Następnie makaron przecedzić, przelać zimną wodą.
Przechowywać w suchym miejscu.